Loading...
Lak & Olie2019-08-25T12:06:02+00:00
Lak & Olie

Overzicht van de lak en olie in ons assortiment

Lios BIOIL

olie is een natuurlijke olie. De olie is los verkrijgbaar in 27 kleuren per 1, 2,5 of 5 liter. Lios BIOIL olie dringt diep in het hout en maakt de vloer slijtvast en in hoge mate vochtbestendig. Het aanbrengen van een extra laag BALM Fixative maakt de geoliede vloer slijtvaster en nog beter bestand tegen vocht. De 2K olie heeft deze laag niet nodig en is na 1 laag kant en klaar.

Het onderhoud is zeer vriendelijk voor de klant met verzorgende zeep, sneldrogende onderhoudsolie en op kleur verkrijgbare reparatietubes.

Oliestraat

De verouderde tapis en de multiplank vloeren kunnen in onze oliestraat met de Lios Bioil olie worden behandeld. Lios Bioil wordt luchtgedroogd (dus geen UV) waardoor de olie dieper in het hout kan trekken en uw vloer slijtvaster en vochtbestendiger is. De Bioil krijgt na het luchtdrogen een extra laag beschermende Balm Fixative; dit zorgt voor een nog hogere slijtvastheid en vochtbestendigheid. De vloer is hierna klaar om te worden afgehaald.

Chimver lakken

Voor het afwerken van de parketvloer in de lak hebben wij een uitgebreid programma van lakken.

Het assortiment is compleet met een onbehandelde matte afwerking tot verdiepende lakken in hoogglans.

Lios Bioil Olie

LIOS BIOIL olie is een natuurlijke olie. De olie is per 1, 2,5 of 5 liter verkrijgbaar in 27 kleuren .

Informatie blad
Lios Balm Fixative

BALM Fixative maakt de geoliede vloer slijtvaster en beter bestand tegen vocht.

Te gebruiken bij naturel olie en kleurolie.

Informatie blad
Lios Bioil 2K Olie

LIOS BIOIL 2K is een 2-component natuurlijke olie voor houten vloeren. met slechts één enkele behandeling. Het heeft zeer hoge chemische en fysieke weerstand, hoge dekking en het is zeer eenvoudig aan te brengen; het geeft aan de houten vloer een warm en zacht effect. LIOS BIOIL 2K wordt geproduceerd met natuurlijke oliën en is VOC vrij.

Informatie blad
Ecostar 1K

ECOSTAR 1K is een nieuwe 1-component watergebaseerde lak. ECOSTAR kenmerkt zich door zijn goede anti-kras- en slijtvastheid. ECOSTAR geeft het hout een mooie zachte uitstraling. Te verkrijgen in supermat (SOP) of satijnglans (OP)

Verdere eigenschappen van ECOSTAR zijn gebruiksvriendelijk en snelle volledige uitharding. Daarbij is ECOSTAR zeer gemakkelijk aan te brengen, geeft geen gele of oranje gloed, geen overlappingen, geen luchtbellen en droogt ECOSTAR snel en mooi egaal op.

Ecostar 2K

ECOSTAR 2-K is een High-end 3e generatie watergedragen lak, welke voornamelijk is samengesteld uit duurzame grondstoffen. Dankzij deze samenstelling zijn het vermogen tot vloeien en nivelleren, welke altijd de probleemgebieden zijn met watergedragen lakken, uitgegroeid tot de belangrijkste pluspunten van ECOSTAR 2-K. De zeer goede slijtweerstand, weerstand tegen chemicaliën, krasbestendigheid, het zeer gemakkelijke gebruik (geen velvorming tijdens aanbrengen, zeer goede viscositeit) samen met het perfecte eindresultaat (zonder aanzetten van de roller, overlappingen en een uniforme glansgraad), zetten ECOSTAR 2-K aan de top van onze productrange.

Informatie blad
Ecowood 2K Lak

ECOWOOD 2K is een 2-component watergebaseerde polyurethane lak en heeft een onbehandeld natuurlijk effect. Door het gebruik van speciale bestanddelen krijgt de vloer een extreem mat en natuurlijk uiterlijk. De lak is te gebruiken op zowel lichte als donkere houtsoorten en heeft geen grondlak nodig. Buiten deze bijzondere kenmerken is de lak ook geschikt voor de zwaar belopen ruimtes. Ongetwijfeld de top uit ons assortiment.

Informatie blad
Oil Wood Traffic 1K

OIL WOOD TRAFFIK is een nieuwe 1-component olie-gebaseerde Urethaan oppervlaktebehandelings-produkt, voor vele toepassingen. Belangrijke kenmerken zijn de superieure anti-kras en slijtvastheid, welke kan worden vergeleken met de best voorstelbare 2-component oplosmiddelhoudende polyurethaan lak. OWT geeft het hout een warme, zachte uitstraling, alsof het met olie is behandeld, met een duurzaam oppervlak en zorgt dat het zeer gemakkelijk is te reinigen en te onderhouden.

Verdere eigenschappen: gebruiksvriendelijk, snelle volledige uitharding, grote vochtbestendigheid (water en andere vloeistoffen hebben geen effect op het oppervlak). Daarbij is OWT zeer gemakkelijk aan te brengen, geeft geen gele of oranje gloed, geen overlappingen, geen luchtbellen, droogt het snel en droogt mooi egaal op. Ter verkrijgen in supermat (SOP) of glans (SL) uitvoering.

Informatie blad
EcoPrime HS120

ECOPRIME HS 120 is een High-end watergedragen grondlak (5:1), welke voornamelijk is samengesteld uit duurzame grondstoffen. Dankzij het hoge vaste stofgehalte worden poriën in het hout opgevuld en wordt direkt een stevige, reeds slijtvaste laag op de houten vloer aan gebracht. Daarnaast kleurt de houten vloer bijna zo op als bij gebruik van een oplosmiddelhoudende grondlak.

Informatie blad