Loading...
Kurk vloeren2019-08-25T13:04:10+00:00
Kurk

Een kurkvloer neemt de temperatuur aan van de omgeving, isoleert en is zeer geluiddempend. Een kurkvloer is een hele prettige vloer om op te leven, de vloer voelt fijn en aangenaam aan de voeten. Er is in onze showroom keuze uit vele structuren en kleuren. De kurkvloer kan zwevend worden geplaatst of vast worden verlijmd. Zelf plaatsen behoort zeker tot de mogelijkheden door het fijne clicksysteem of de eenvoudige verlijming bij het vast plaatsen van deze vloer. De vloer kan in elke gewenste kamer van uw woning geplaatst worden, zelfs in de badkamer.

Impressie
Collectie

Ecologisch

De kurk voor de kurkvloer komt van de kurkeik. De kurkeik heeft een ruwe schors met dikke richels met daaronder de bleekbruin/grijze kurk. De kurkeik groeit in 25-30 jaar tot volwassen vorm uit waarna de schors dik genoeg is en voor het eerst gepeld wordt. Dit pellen wordt met zorg handmatig uitgevoerd volgens honderden jaren oude traditie. Het winnen gebeurt eens per negen jaar en een kurkeik kan een leeftijd van 150-200 jaar bereiken.
Na het oogsten rust de schors een jaar waarna deze wordt gekookt, gedroogd en geselecteerd op kwaliteit. Vervolgens wordt de kurk gemalen, onder hoge druk tot blokken geperst om te worden versneden tot vellen voor vloer- en wandtegels.

De kurkeik zelf wordt niet beschadigd en de schors groeit volledig aan. Zo is de kurkeik een onuitputtelijke bron van de natuur.